MOTOROPTIMERING - VAD ÄR DET?

Uppdaterad: mar 4

I den här artikeln förklarar vi vad en motoroptimering innebär och vi tittar även närmare på vilka olika begrepp du bör känna till samt vad du ska tänka på när du jämför mellan olika aktörer på den svenska marknaden.


Vad är en ECU? Innan vi kan förstå varför en motoroptimering är nödvändigt måste vi först titta på hur en bil är uppbyggd. Idag har de flesta moderna bilarna med förbränningsmotor en styrenhet, även kallad ECU som står för Engine Control Unit, det är bilens hjärna. Styrenheten kontrollerar hur bilen ska fungera i olika förhållanden som exempelvis klimat, bensinkvalité, körstil och andra funktioner som är inprogrammerade för den specifika bilen.


Om din bil exempelvis har tre olika lägen; sport, ekonomi, normal - så är alla dessa inprogrammerade i styrenheten och varje gång du byter från ett läge till ett annat, ändrar styrenheten till en annan mjukvara. Med hjälp av avancerad utrustning är det möjligt att justera vissa variabler i mjukvaran som resulterar i att motorn får fler hästkrafter och förbränner drivmedlet effektivare.


Varför är bilarna inte optimerade från början?

Det enkla svaret är att dem redan är det men till en viss gräns. En bil som rullar ut från produktionsbandet ska kunna fungera i de bästa förhållanden och de sämsta förhållandena. Du kan exempelvis idag köpa en bil som har 250 hästkrafter och sedan hitta en exakt likadan bil med liknande utrustning men med 300 hästkrafter. Det beror på att producenterna har optimerat mjukvaran så att samma motor presterar bättre men till ett högre försäljningspris. En motoroptimering innebär just det, att optimera och förbättra motorn.


Så hur kommer ni in i bilden? Med den senaste tekniken och utrustningen har vi möjlighet att optimera din bil utifrån dina önskemål. Vill du ha lägre förbrukning eller fler hästkrafter - varför inte både och? Vi programmerar mjukvaran så att motorn blir mer effektivare och starkare utifrån svenskt klimat, bensinkvalité och din körstil. Övriga funktioner som våra klienter tycker om är exempelvis att stänga av start/stop funktionen vid rödljus eller att stänga av hastighetsbegränsingen. Våra vassare mjukvaror utvecklas från samma team av aktörer bakom våra marknadsledande leverantörer.


Vilka fördelar finns det med en motoroptimering?

Dem största fördelarna är att förbrukningen minskar upp till 20 % samtidigt som du får fler hästkrafter och en helt ny motorkaraktär som svarar bättre vid accelerationer. För många av våra klienter innebär den extra kraften en stor trygghet vid omkörningar eller tunga släp. Andra fördelar är att vi även kan optimera mjukvaror i växellådorna i de allra flesta nyare bilar för att ytterligare skapa utrymme för fler hästkrafter och snabbare växlingar.


Med en uppgraderad mjukvara i växellådan upplever många av våra klienter att bilen blir mycket mer jämnare under växlingarna och snabbare på att både växla upp och ned.

En del av våra företagskunder väljer att köpa en bil med minsta motoralternativet för att sedan optimera mjukvaran så att motorn får en karaktär från det starkaste motoralternativet.

För våra kunder som vill släppa lös bilens fulla potential tar vi fram skräddarsydda program och då är det bara budgeten som sätter gränsen. Andra önskvärda funktioner som på senare tid mer populära i takt med att bilarnas mekaniska delar blir mer avancerade är exempelvis OPF/DPF-delete, Start/stop OFF, AdBlue ON/Off, V-MAX OFF med fler. Vad ska jag undvika när jag jämför mellan olika aktörer? Du bör först främst ta reda på hur dem optimerar din bil. Om det handlar om chiptrim, tuningchip, effektboxar och exempelvis dieselboxar ska du höja på ögonbrynet då syftet med dessa metoder är att manipulera bilens styrenhet till att beté sig på ett sätt den inte är programmerad att göra. I praktiken innebär det att aktören löder fast ett chip eller installerar en extern box som manipulerar bilen till att tro att den kan beté sig på ett sätt den inte är byggd för - det är med andra ord direkt skadligt för din bil och kan medföra många felkoder längs vägen och många besök till verkstaden. I de värsta fallen blir du tvungen att byta ut hela styrenheten och det kan kosta mellan fem tusen kronor upp till tjugo tusen kronor beroende på bil.


Att motoroptimera bilen innebär kort och gott att aktören tar den existerande mjukvaran som följer med i bilen och justerar ett antal variabler för att sedan skriva in mjukvaran i styrenheten igen. Bilen föds på nytt med en helt ny och uppgraderad mjukvara. Dem allra vanligaste bilarna som optimeras idag är BMW, BMW M-serier (bmw325, bmw330, bmwm3, bmwm2, bmwm4) Mercedes, Mercedes GTS, GTR, Porsche Carrera, 911, 991.1, 991.2, Audi, Audi RS-modelle, RS3, RS4, RS6 med fler. Volkswagen Golf GTI-R, GTR, CTR, med fler Vill du veta mer om hur vi kan optimera din bil? Ta kontakt med oss redan idag. Läs mer om våra olika program och tillvalstjänster samt garantier genom att klicka här


#tuning #ecutuning #holsterbrosweden #motoroptimering

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
  • Linkedin - svarta cirkeln
  • YouTube - svarta cirkeln
DHL-Logo-1983-2002.png
Swish%20logo(1)_edited.jpg
klarna_logo_edited.png

Huvudkontor: Österlånggatan 64, 50337, Borås City.

Optimeringsanläggning: Kompassgatan 11C, 50649, Borås

Kontakta oss

Navigera