VANLIGA FRÅGOR

VAD ÄR EN MOTOROPTIMERING?


Det finns många benämningar till motoroptimering och det viktigt att veta skillnaden mellan dessa. Chiptrim, tuningchip, motorkalibrering, effektbox, dieselbox är några av begreppen som cirkulerar runt. Vi arbetar med motoroptimering vilket innebär att vi använder bilens befintliga mjukvara till att bygga en ny och förbättrad mjukvara.
Chiptrim, effektbox, dieselboxar och övriga externa enheter som kopplas in till bilens OBD-uttag eller direkt till bilens styrenhet (ECU) har till syfte att manipulera styrenheten att arbeta på ett sätt den inte programmerad för. Risken är stor att du får frekventa felkoder och att motorn och vitala komponenter slits ut snabbare och till och med direkt skadligt för motorn.

Sedan start har Holsterbro Sweden levererat kvalitativa produkter från marknadsledande aktörer. På samma sätt levererar vi kvalitativa mjukvaror. Genom våra leverantörer har vi tillgång till duktiga kalibreringstekniker med spetskompetens inom motoroptimering till lyxbilar med exotiska utbytesdelar.

Det innebär att mjukvarorna komponeras av samma team av kalibreringstekniker bakom våra två största leverantörer bland annat Eventuri & Evolve. *Just nu snabbaste Audi RS3 i England. Vi har möjlighet att få support dygnet runt vilket innebär att tillgängligheten till dig från oss är 100 %. Du kan därför känna dig trygg med att lämna in din bil till oss.
VAD HÄNDER MED FÖRSÄKRING OCH GARANTIER?


En motoroptimering är ett ingrepp i bilens mjukvara och påverkar enbart variabler som styr effekt och vridmoment. Det påverkar därför inte din bilförsäkring på något sätt. Om du förmodan hamnar i en tvist under en skada är vår erfarenhet att försäkringsbolagen måste bevisa att skadan har uppkommit på grund av en motoroptimering. Givetvis bedömer försäkringsbolagen olika från fall till fall vilket du bör kontrollera med ditt bolag i förväg om du är osäker på vad som gäller.

Om du har nybilsgaranti rekommenderar vi att du läser villkoren i din garanti för att se om det finns något som kan påverkas av en motoroptimering.

Holsterbro Sweden är ansvarsförsäkrade i de fall något skulle hända under optimeringen.
PÅVERKAR DET BESIKTNING OCH UTSLÄPP?


De förändringar som görs i styrenheten syns inte i ett besiktningsprotokoll och vår erfarenhet är att utsläppen är oförändrade eller i vissa fall förbättrade eftersom motorn arbetar mer effektivare än tidigare. Det är dock fortfarande katalysatorn på din bil som gör det grova jobbet med att rensa utsläppen.
HUR LÅNG TID TAR EN MOTOROPTIMERING?


Beroende på val av program och tillval kan en Steg 1 optimering ta mellan tre till fyra timmar. Tidsåtgången beror även på om vi stöter på hinder under programmeringen eller felsökningen som kan påverka mjukvaran samt vilken metod vi använder för att skriva in mjukvaran i styrenheten. Vi väljer alltid den snabbaste och säkraste metoden att skriva in mjukvaror och avslutar arbetet oftast med god marginal.

För våra vassare program behöver vi behålla bilen under två till tre dagar för att utföra noggranna tester och effektmätningar så att vi uppnår önskat resultat.
PÅVERKAR DET MINA SERVICEINTERVALLER?


När vi programmerar in den nya mjukvara kan din märkesverkstad på rutin skriva över den i samband med en storservice. Kom ihåg att du alltid har rätt att neka en uppdatering hos din märkesverkstad. Våra program påverkar inte serviceintervallen men om din märkesverkstad skriver över våran mjukvara är du välkommen tillbaka till oss för att få en ny mjukvara till hälften av kostnaden. I de fall din styrenhet är låst behöver vi göra ett större ingrepp, vi informerar dig om tidsåtgång och pris.
VAD HAR NI FÖR VILLKOR OCH GARANTIER?


Vi lämnar tre års garanti på mjukvara samt 30 dagars kundgaranti där du under en månad får möjlighet att prova din nya bil i lugn och ro innan du bestämmer dig för att behålla mjukvaran.

För fullständiga villkor gällande motoroptimering vänligen klicka här (nytt dokument laddas ned)

För fullständiga villkor gällande köp av produkter vänligen klicka här (nytt dokument laddas ned)
TIDSBOKNING OCH PRISUPPGIFTER


Klicka på Boka Online för att välja tjänst, därefter klickar du vidare till bokningsförfrågan och väljer ett datum och tid som passar dig. Fyll i dina uppgifter och skicka vidare formuläret till oss. Vi kommer sedan skicka en bekräftelse till dig. Du betalar först när optimeringen är utförd.

Du kan också klicka här för att slussas vidare till formuläret om du vill fråga oss hur vi kan optimera din bil mer ingående utifrån önskemål och krav.