Gloss-Eventuri-AMG-GTR2.jpg

                             Varför välja oss?

Vad innebär motoroptimering? 

Alla bilar från och med 1998 har en styrbox, också kallad ECU. Den här komponenten styr hur din motor ska arbeta utifrån klimat, bensinkvalité, temperatur, avgaskrav, skatteregler och flera andra variablar. När du köper en ny bil kan du ibland stöta på samma modell med olika motoralternativ, det beror på att tillverkaren reglererar samma motor utifrån rådande marknad och priser. En 2.0 liters dieselmotor kan strypas för att säljas till ett lägre pris med färre tillval, medens samma motor kan generera fler hästkrafter men till ett högre pris med fler tillval - detta är en ren marknadsföringsstrategi. Vi kan då genom att installera en mjukvara i din bil ta fram motorns fulla potential inom säkerhetsmarginalerna.
 

Hur genomförs en motoroptimering?
Vi börjar med en kort men grundlig behovsanalys för att ta reda på vad du vill uppnå med din bil, därefter är du välkommen till oss med bilen varpå vi genomför en noggran felsökning och loggning för att säkerställa att bilen uppfyller kraven till att bli optimerad. Därefter programmerar vi mjukvaran utifrån dina önskemål och slutligen felsöker och provkör bilen en gång till för att säkerställa att arbetet är korrekt utfört. Du får sedan i 30 dagar provköra bilen i lugn och ro innan du bestämmer dig om du vill behålla mjukvaran.

 

Vilka verktyg använder ni?

Vi använder en licenserad och godkänd Master Tool från Autotuner, Dragy för att mäta tider, kvalitativ batteriladdare och ett diagnostikverktyg för att felsöka bilen, till sist har vi möjlighet att logga dem flesta vitala värdena i samband med körning.


Hur lång tid tar en motoroptimering? 
Om en motor är frisk utan felkoder och uppnår kraven till att bli optimerad, kan arbetet utföras mellan två till tre timmar. I specialfall med våra vassare mjukvaror behöver vi behålla bilen under en eller två dagar för att genomföra noggranna tester innan bilen kan lämnas tillbaka. Du har möjlighet att lämna bilen i en sluten och säker anläggning. Vi kan även hämta bilen och lämna åter på plats när arbetet är utfört. För Steg 1 och ECO mjukvarorna kan vi utföra arbetet på din destination, allt du behöver är tillgång till EL och gärna under tak. Vill du skicka in din styrbox går även det bra, vi postar tillbaka styrboxen inom 12 timmar.
 

Vilka fördelar finns det med en motoroptimering? 
Den tyngsta fördelen är att du får en roligare, piggare och snålare bil. Oavsett vilken mjukvara du väljer får du fler hästkrafter och högre vridmoment. I våra ECO - mjukvaror fokuserar vi på att bygga en bränslesnål motor som ger ca 20 % lägre förbrukning på dieselbilar och upp till 8 % lägre på bensindrivna bilar. Du får möjlighet att utnyttja bilens fulla potential och påbörja en resa till ett roligare bilägande.

 

Vad säger märkesverkstad, bilprovning och försäkringsbolag om detta?

En märkesverkstad kommer inte aktivt att söka igenom bilen efter mjukvaror. Som rutin brukar en märkesverkstad återställa mjukvarorna i bilen i samband med storservice - tänk på att du alltid har rätt att neka en återställning - om detta händer har du möjlighet att installera våran mjukvara igen. Bilprovningen har inte den kompetens och utrustning som krävs, därför syns inte mjukvarorna i deras kontroller. Försäkringsbolagen måste bevisa att en skada har skett på grund av en motoroptimering, vilket är i princip omöjligt. Utifrån våra erfarenheter har vi inte varit med om att ett försäkringsbolag aktivt letar efter mjukvaror i en bil.

 

Påverkar det min nybilsgaranti?
De flesta nybilsgarantier, beroende på villkor, upphör så fort du ändrar något på bilen. Det räcker att du byter till större däck eller till andra typer av fälgar än original. Om du är osäker bör du läsa igenom villkoren gällande din garanti.

Vad skiljer era mjukvaror jämfört med andra?
Våra mjukvaror utvecklas av samma nätverk bakom två av våra största leverantörer nämligen Eventuri/Evolve och Fi-Exhaust. Dessa mjukvaror används bland annat i deras egna bilar vid produktutvecking av insugskit och avgassystem, mättider på rullande väg och dynamometer i samarbete med Renntech. Som officella agenturer av dessa marknadsledande leverantörer har vi support och teknisk hjälp av erfarna kalibreringstekniker vars mjukvaror sätter en ny standard i branschen.

Vårat mål är att leverera en driftsäker och effektivare bil som ska hålla i många tusen mil och många år, därför kan våra siffror gällande effekt och vridmoment ibland vara lägre än våra konkurrenter, detta är enbart för att vi håller oss inom säkerhetsmarginalerna till vad din motor klarar av. Vi visar alltid verkliga siffror och dokumentation på det.

 

Överstiger värdena i mjukvaran säkerhetsmarginalerna kan du riskera att haverera din motor på lång sikt. I praktiken betyder det att motorn arbetar hårdare än vad den är byggd för. En professionell och kvalitativ mjukvara har fina effekt - och vridmomentskurvor redan vid låga varvtal.​​

 

Vilka mjukvaror erbjuder ni?
ECO - Här är fokus på att bygga en mjukvara som ger en snålare och effektivare bil. På dieselmotorer up till 20 % lägre förbrukning, och 8 % lägre förbrukning på bensinmotorer. Naturligtvis får du en extra knuff hästkrafter på köpet.

Steg 1 - Våran populäraste mjukvara! Vill du få ut mer effekt och vridmoment av din bil är Steg 1 valet för dig. Passar dig som vill ha en starkare och effektivare bil utan att behöva byta fysiska motordelar. Ta fram bilens riktiga potential inom säkerhetsmarginalerna. Här justerar vi mjukvaran så att du får mycket kraft redan vid lägre varvtal än normalt för roligare omkörningar och bilägande.

Holsterbro Nero 2 & 3 - Nero är ett specialprogram som du enbart hittar hos oss. Här har du möjlighet att skräddarsy din mjukvara till din motor och anpassa den utifrån körstil, bensinkvalité och mekaniska eftermarknadsdelar. Byte av bland annat avgassystem, insug med mera är ett krav och vi kan hjälpa dig med att ta fram en helhetslösning på både mjukvara och utbytesdelar från marknadsledande märken. Vi utför noggranna tester och justerar mjukvaran tills vi har klämt ut alla potentiella hästkrafter ur motorn, naturligtvis inom säkerhetsmarginalerna.

 

När du optimerar din bil hos oss får du unika rabatter på våra produkter. 

 

Utöver ovanstående mjukvaror har vi möjlighet att grundligt felsöka och släcka felkoder samt utföra flera olika tjänster med våra licenserade verktyg. När du väljer en mjukvara kan du i många fall, beroende på bil, välja att lägga till följande alternativ;
 

       DPF REMOVAL

 • EGR REMOVAL

 • ADBLUE REMOVAL

 • SWIRL FLAP REMOVAL

 • SPEED LIMITER REMOVAL

 • DSG REMAP

 • GEARBOX UPDATE

 • POPS & BANGS

 • POPCORN LIMITER

 • LAUNCH CONTROL

 • REV LIMIT ADJUSTMENT

 • LAMBDA DELETE

 • FAULT CODE DELETE

 • START/STOP DELETE

 • MAF DELETE

 • DPF CLEANING

 • START/STOP DELETE

 

Till sist rekommenderar vi att du alltid följer bilens serviceintervaller både före och efter en motoroptimering.

 

För att se våra fullständiga villkor & garantier klicka här


Tänk på att våra mjukvaror inte påverkar bilens övriga mekaniska och elektriska funktioner som exempelvis AC, radio, fönsterhissar, airbags, utsläpp eller normalt slitage orsakat av dig som ägare. Observera att vi har rätt att neka en bil om vi misstänker att den inte når kraven till att bli optimerad.

 • Facebook - svarta cirkeln
 • Instagram - svarta cirkeln
 • YouTube - svarta cirkeln
 • Linkedin - svarta cirkeln

© 2021 HOLSTERBRO