AVANCERAD MOTOROPTIMERING

FLER HÄSTKRAFTER & LÄGRE FÖRBRUKNING

En motoroptimering "chiptrim/tuningchip" är ett kostnadseffektivt sätt att få ut mer av din bil samtidigt som du får lägre driftkostnader utan fysiska ingrepp i motorn. Genom ett antal kvalificerade justeringar med licenserade verktyg och mätinstrument i bilens elektroniska styrsystem får bilen både högre effekt och lägre förbrukning. Vi programmerar varje bil individuellt utifrån mjukvaran som sitter i styrenheten därför levererar vi alltid bästa resultat inom säkerhetsmarginalerna. Denna typ av optimering skall ej likställas med exempelvis chiptrim, tuningchip eller effektboxar då dessa är direkt skadliga för styrenheten och inte anpassade utifrån ditt specifika fordon. När du motoroptimerar din bil hos oss har du möjlighet till att välja tillval som exempelvis att ta bort hastighetsbegränsningen, EGR OFF, start/stop funktionen, Launch Controll, programmera bort partikelfiltret och dessutom optimera växellådan beroende på bil. Läs mer om våra program längre ned och välkommen med att boka en motoroptimering online redan idag!

Våra vassare program utvecklas av samma aktörer utifrån vårat breda nätverk av leverantörer, dem har mer än ett decennium erfarenhet av prestandabilar med exotiska utbytesdelar. Är du intresserad av dessa program inklusive utbytesdelar kan vi skräddarsy en helhetslösning till dig. Du kan därför vara trygg med att din bil är i goda händer. Vi kan motoroptimera över 4200 olika bilmodeller och dem vanligaste vi får in är exempelvis BMW, BMW M-serier, AUDI, MERCEDES, PORSCHE, VOLKSWAEN, LANDROVER, SKODA, VOLVO med fler. Du kan exempelvis kombinera produkter från Eventuri, Tneer, REMUS, Armytrix, Valvetronic, Karbonius gällande downpipes, kolfiber, turbo, avgassystem med mera.

TRYGG OPTIMERING

I alla våra program ingår 3 - årig supportgaranti på mjukvara, 30 - dagars kundgaranti, data & analys, programmering samt verifiering av optimering så att du kan se själv att ingreppet gav önskat resultat. Vi garanterar bästa resultat inom säkerhetsmarginalerna så att du får tillbaka en driftsäker och pålitlig bil.

MILJÖVÄNLIGT

En motoroptimering förbättrar motorns effektivitet i att förbränna drivmedel utifrån svenskt klimat och bensinkvalite, därigenom får du mer effekt och lägre förbrukning. En effektiv motor sätter ett lägre klimatavtryck och du sparar dessutom mer pengar i plånboken!

LÄS MER OM VÅRA MJUKVAROR

Motoroptimering - Ta fram potentialen i din bil


Vi har tre olika program du kan välja emellan.

ECO GREEN : Det här programmet vänder sig till dig som har företagsbilar, skåpbilar, personbilar eller andra fordonstyper som går på diesel. Vi kan sänka förbrukningen med upp till 20 % så att du märker en tydlig skillnad i förbrukningen och i plånboken. Om du har en bensindriven bil sjunker din förbrukning med cirka 5-8 %.
STEG 1: Det här programmet väcker nytt liv i din bil. Det är det första steget till att få fler hästkrafter och vridmoment samtidigt som du får en bättre bränsleekonomi utan att behöva göra fysiska ingrepp i motorn. Fördelarna är att du får; Fler hästkrafter, mer vridmoment, lägre förbrukning, bättre motorrespons, bättre körupplevelse, bästa resultat inom säkerhetsmarginalerna. För många av våra kunder ger den extra kraften och accelerationen en trygghet vid omkörningar eller tunga släp.

Optimering NERO: Det här programmet lämpar sig till dig som vill klämma ut maximal effekt ur din motor. Vi skräddarsyr ett paket till dig med mjukvara och utbytesdelar av högsta kvalité från våra kända märken.Här ligger fokus på att ta fram en mjukvara utifrån dina behov och önskemål. Till vårat förfogande har vi kalibreringstekniker med spetskompetens av att programmera prestandabilar med exotiska utbytesdelar.
I alla våra program ingår kostnadsfri

✅ Data ‑ och analys av bilens värden
✅ Testkörning och felsökning före/efter
✅ Programmering
✅ Tidsmätning med Dragy
✅ Intyg
✅ Valfria tilläggstjänster (v‑max, Start/Stop mm).

Dessutom
✅ 30 dagars kundgaranti
✅ 3 års supportgaranti på mjukvara
✅ Klarna betalning
*Vi kan ta fram förmånliga företagspaket där vi tar hand om alla dina tjänstebilar.
Tillvalstjänster - EGR, V-Max, AdBlue med fler


V-MAX OFF: Dom allra flesta bilar idag har en såkallad hastighetsspärr som ligger på 230km/h – 260km/h. Denna programmering gör att vi tar bort den begränsningen. START/STOP FUNKTION: Avprogrammering av start & stop systemet. DPF OFF: Denna programmering är till för dig som vill avlägsna bilens partikelfilter och ersätta det med en såkallad ”Downpipe” eller att vid en DPF-rensning och vill få bort DPF-funktionerna i mjukvaran. EGR OFF: Detta är en programmering som stänger av bilens EGR ventil. Om du till exempel har problem med EGR och det har uppstått problem med driften i bilen så är detta ett bra alternativ som även kan bidra till en ännu lägre förbrukning. Utan EGR ökar det specifika värmeförhållandet hos förbränningsgaserna i arbetsslaget och motorns verkningsgrad ökar. ADBLUE OFF: För dig som vill programmera bort Ad-blue systemet i ditt fordon.

*Vi erbjuder fler tillvalstjänster, fråga oss vid intresse
Vanliga frågor och svar samt garantier och villkor


Har du önskemål om tillval eller andra programmeringar? Ta kontakt med oss för att ta reda på vad vi kan göra med din bil. Vill du läsa mer om vad motoroptimering innebär för dig samt våra allmänna villkor, vänligen klicka här

Läs gärna fler frågor och svar gällande garantier, försäkring och hur motoroptimering påverkar din bil här
Optimera växellåda - Mjukare, snabbare växlingar


Vi har möjlighet att uppdatera och optimera de flesta automatlådorna på marknaden. Vi kan även sudda ut barnsjukdommar som följer med din bil, optimera och förbättra växellådan för att göra utrymme för mer effekt och framför allt en behagligare körupplevelse med mjukare och snabbare växlingar. Om din bil har "launch control" funktionen kan vi justera så att den aktiveras vid önskat varvtal för bättre väggrepp och optimal effekt.
A-Traktor - Hastighetsbegränsning med mera


Har du en A-traktor du vill hastighetsbegränsa så kan du vända dig till oss. Vi har möjlighet att programmera dem flesta bilarna idag. Ta kontakt med oss redan idag och boka en tid!

0x0.png

Boka en motoroptimering och betala när arbetet är färdigt i vår anläggning! Du kan välja att betala tryggt och enkelt i din egen takt 1 - 36 månader. Räkna ut din kostnad här

Bokning & Offert

Här kan du ta reda på ett fast Pris och uppskattad Effekt till just din bil. Vi bokar sedan tillsammans en tid för motoroptimering när det passar dig! Du får svar samma dag. Har du övriga önskemål går det bra att fråga oss direkt.

arrow&v

Tack för ditt meddelande

Orkar du inte vänta? Ring oss direkt på Tel 0760 387 758